www.strevni-nemoci.cz
www.strevni-nemoci.cz
Hledej na www.Strevni-Nemoci.cz
..:: Created by [PeT Design] © 2o13 ::
Info.. Co je to M. Crohn? Otázky & Odpovědi Slovníček pojmů Alternativní medicína Klasická medicína Léčitelé & Šarlatáni Lékaři & Nemocnice Medikamenty Diskuze Životní příběhy Dieta & Jídelníček Zajímavé odkazy

Grilovaná krůtí prsíčka s bylinkovou marinádou

Ingredience

Jedna šťavnatá krůtí prsa, 2 cibule šalotky, 1/2 šálku pomerančového džusu, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 1 polévková lžíce čerstvého rozmarýnu, 2 polévkové lžíce vinného octa, 1 polévková lžíce medu, 1 čajová lžička soli, 1/4 čajové lžičky červeného nebo cayenského pepře

Postup přípravy

Příprava:
Smíchejte koření s olejem a dalšími přísadami a připravte marinádu. Krůtí prsa nechte v ledničce marinovat ve vhodné nádobě 6 až 12 hodin.

Grilování:
Pečte po obou stranách 20 až 25 minut, často obracejte. Poté maso sundejte z grilu, nakrájejte na plátky a podávejte s přílohou a pečivem nebo vařenými bramborami.

Pečení:
Krůtí prsa vložte do pekáče, potřete důkladně marinádou. Pečte 1,5 hodiny v přikrytém pekáči v troubě vyhřáté na 350° C. Poté odkryjte poličku, pomažte maso znovu marinádou a pečte otevřené čtvrt hodiny, aby se vytvořila křupavá kůrčička.

Poznámka

Pokud nemáte s pepřem dobré zkušenosti, raději ho v tomto receptu vynechejte. Uvedené množství postačí na přípravu pokrmu pro čtyři osoby.

Autor příspěvku Čas vložení Hodnoceni
Janča 22.09.2009, 13:36:09 1


zpět nahoru  zpět na hlavní stranu


©2oo6 - 2o13 www.strevni-nemoci.cz Seo servis www.w3c.org www.w3c.org