www.strevni-nemoci.cz
www.strevni-nemoci.cz
Hledej na www.Strevni-Nemoci.cz
..:: Created by [PeT Design] © 2o13 ::
Info.. Co je to M. Crohn? Otázky & Odpovědi Slovníček pojmů Alternativní medicína Klasická medicína Léčitelé & Šarlatáni Lékaři & Nemocnice Medikamenty Diskuze Životní příběhy Dieta & Jídelníček Zajímavé odkazy

Krůtí dušené maso se zeleninou

Ingredience

Krůtí maso (důkladně omyjeme, nakrájíme na malé kostičky), 5 lžic olivového oleje, 1 střední cibule (oloupeme, nakrájíme na drobno ), 2 ks stroužku česneku (oloupaný, prolisujeme ), 1/2 pytlíku mražené zeleniny (jakékoliv), 1 kostka bio bujónu, 2 lž hladké mouky, voda

Postup přípravy

Na olivovém oleji krátce osmažíme cibuli (ne příliš dlouho, aby nedocházelo k přepalování). Přidáme na malé kostičky nakrájené krůtí maso. Kdo může přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku. Orestujeme maso spolu s prolisovaným česnekem, tak aby maso zbělalo (maso od spodku hrnce odškrabovat vařečkou aby se nepřipeklo) cca 2-3min. Podlijeme vlažnou vodou, tak aby maso bylo ponořené (nemělo by příliš plavat). Za občasného míchání dusíme až je maso téměř měkké cca.15-20min. Nezapomeňte občas promíchat a dolívat vodu. Přidáme mraženou zeleninu (mrkev, brokolice, květák, ranné fazolky, v podstatě cokoliv :-) ) a opět přidáme vodu, aby zelenina byla lehce ponořená. Před dokončením dolijeme do masa tolik vody kolik budeme chtít šťávy k masu. Přidáme 1 kostku BIObujónu pro ochucení (není třeba), podusíme dalších 5 min.
Ve sklenici studené !!! vody cca 2 dcl rozmícháme 2-3 lžičky polévkové hladké mouky a za stálého míchání vlijeme do masa (počet mouky se ovíjí od množství šťávy kterou zahušťujeme). Posledních 5 min stále mícháme, aby se nám maso nepřipálilo, možno dochutit dle potřeby.
Příloha: rýže, vařené brambory

Poznámka

Pokud se Vám bude zdát směs příliš řídká, dohustěte (mouka+studená voda)

Autor příspěvku Čas vložení Hodnoceni
katarina 31.07.2009, 18:04:12 1


zpět nahoru  zpět na hlavní stranu


©2oo6 - 2o13 www.strevni-nemoci.cz Seo servis www.w3c.org www.w3c.org